Waar staat Albert Heijn voor?

Waar staat Albert Heijn voor?

Je vroeg je vast wel eens af, Waar staat Albert Heijn voor? We zochten het voor je uit!

Op 27 mei 1887 nam Albert Heijn de kruidenierszaak van zijn vader Jan Heijn over. De winkel met een grootte van maar 12 vierkante meter. Albert Heijn was toen nog maar 21 jaar oud.

Eigen koffie productie

In 1895 begon Albert Heijn al met het branden van zijn eigen koffie. Dit deed hij in het washok van zijn winkel. De eigen merk producten van Albert Heijn nam pas echt een stormvloed vanaf 1910. Vanaf dat moment ging Albert ook meer eigen producten produceren zoals Suikerwerk, Koek en Banket.

Overname van papa

Op 21-jarige leeftijd nam hij de super kleine kruidenierszaak van zijn vader over. Dit was in 1887. De winkel die gelegen was in Oostzaan. De totale grote van de winkel was ongeveer 12 vierkante meter.

Koninklijke wapen

In 1927 kreeg Albert Heijn een koninklijk wapen en mocht Albert Heijn gaan leveren aan het hof. Ook bestond Albert Heijn toen precies 40 jaar en had inmiddels al 107 filialen. Dit was ook het jaar dat het bedrijf Albert Heijn zichzelf “Hofleverancier” mocht noemen.

Overname door Ahold Delhaize

Sinds 2016 is Albert Heijn onderdeel geworden van Ahold Delhaize wat een Nederlands-Belgische multinational is. Hieronder vallen ook onder andere Bol.com, Etos en Gall & Gall. Een bedrijf waar in 2019 meer dan 380.000 medewerkers actief waren in meer dan 7000 winkels. Met een totale omzet in 2019 van 66 miljard euro!

Meer over de geschiedenis.

De 7 belangrijkste gebeurtenissen van Albert Heijn heeft de supermarkt ook uitgewerkt op haar eigen website. Op de pagina met deze 7 gebeurtenissen is een mooie tijdlijn te vinden. Zeker de moeite waart om deze pagina te bekijken!

Werken bij Albert Heijn

Albert Heijn is een super goede werkgever die medewerkers ook een goed uurloon geeft. En daarnaast ook nog veel andere pluspunten heeft vergeleken met andere supermarkten. Zo hebben ze een heuse Huiswerkklas. En helpt de Super elk jaar de medewerkers die aan het afstuderen zijn met gratis examentraining (online).

Ben je benieuwd of er bij jou in de buurt nog een vacature open staat bij de super? Neem dan een kijkje op de website van Albert Heijn die over werk gaat. Werk.ah.nl.

Waar staat Albert Heijn voor
Foto Ter illustratie