Wat zijn BCD uren?

Wat zijn BCD uren precies? Je ziet ze staan als toeslag op je loonstrook. Maar wat is het precies en nog beter, hoe kom je er aan? We leggen hieronder uit wat dit precies inhoudt.

Wat zijn BCD uren precies?

BCD uren (soms ook toeslag genoemd) krijg je op dagen dat je zou moeten werken maar dat nu niet moet door bijvoorbeeld een feestdag.

Voorbeeld

Je hebt de afgelopen weken wel op deze dag gewerkt (bijvoorbeeld op de vrijdag) en deze vrijdag is het koningsdag. Je hoeft van je werkgever op deze dag niet te werken. Je krijgt dan BCD uren uitbetaald. (Mocht je wel werken krijg je ze ook en ook nog feestdagen toeslag!)

Wat zijn BCD uren

Wanneer krijg je BCD toeslag?

Dit krijg je wanneer je afgelopen 12 weken minimaal 4 keer op die dag gewerkt hebben. In het voorbeeld hierboven was dat de vrijdag. Valt koningsdag op die dag en heb je de afgelopen 12 weken gewerkt op vrijdag? Dan ontvang je de toeslag.

Hoeveel BCD uren krijg je?

Dit is het gemiddelde van je eerder gewerkte uren, stel je hebt 4 x gewerkt afgelopen 12 weken op de vrijdag dat nu een feestdag is. Dan krijg je dat gemiddelde aantal uren uitbetaald als toeslag.

De uren zijn ALTIJD het gemiddelde van de afgelopen 4 weken die je op die dag gewerkt hebt. Het staat dus los van de (dubbel betaalde) uren die je eventueel toch maakt op die feestdag. Dus of je werkt of niet je krijgt ze altijd uitbetaald.

Veel gestelde vragen

Wat zijn BCD uren?

BCD uren zijn uren die je afgelopen 12 weken gewerkt hebt op bijvoorbeeld de vrijdag die nu een feestdag is. Een uitgebreide uitleg vind je op onze uitleg pagina.

Hoeveel BCD uren krijg je uitbetaald?

Dit is altijd het gemiddelde van de afgelopen 12 weken die je gewerkt hebt op die zelfde dag. Een uitgebreide uitleg vind je op onze uitleg pagina.