Regels ’s Nachts werken bij Albert Heijn

De Regels ’s Nachts werken bij Albert Heijn, welke regels zijn dat? En waar moet je allemaal aan voldoen om ’s nachts te mogen werken? We leggen het je hieronder allemaal overzichtelijk uit!

Regels ’s Nachts werken bij Albert Heijn

Rust na een nachtdienst

Na een nachtdienst moet er altijd een goede tijd van rust zijn, het is niet mogelijk om in de ochtend direct weer een dienst te draaien. De tijd die je vrij moet hebben na een nachtdienst is 11 uur. Hier zit wel een uitzondering op, want één keer per week mag je na acht uur weer werken. Je hoeft dan geen 11 uur rust te houden.

Maximale aantal nachtdiensten

Als je naar een periode van 16 weken kijkt, mag je in deze 16 weken maximaal 36 nachtdiensten gedraaid hebben. Het is niet mogelijk om boven dit aantal nachtdiensten te komen. Je moet dan weer dagdiensten gaan draaien of vrij nemen om weer nachtdiensten te mogen draaien. Dit komt neer op een gemiddelde van 2,25 nachtdiensten per week.

Er zit ook een maximaal op het aantal nachtdiensten per jaar, dit zijn 117. Het kan zijn dat er in de CAO anders staat, dan mogen er maximaal 140 nachtdiensten worden gedraaid. Als we uitgaan van 117 nachtdiensten, komen we ook op een gemiddelde van 2,25 nachtdiensten per week uit.

Aaneengesloten rust

Je hebt ook recht op aaneengesloten rust, dit is minimaal 36 uur. Dus werk je op vrijdag je laatste dienst, dan kan je pas zondag avond/maandag weer beginnen. Het is wel mogelijk om te werken als je in een periode van 14 dagen minimaal 72 uur achter elkaar rust hebt gehad. Ook is het mogelijk om deze 72 uur te splitsen in twee (onafgebroken) rustperiodes van 32 uur!

Recht op pauze

Als je meer dan 5,5 uur werkt heb je recht op 30 minuten pauze. Deze hoeft niet in één keer opgenomen te worden, het kan ook zijn dat je twee keer 15 minuten pauze neemt. Als je 10 uur of langer werkt heb je recht op een totaal van 45 minuten pauze. Ook deze mag in meerdere pauzes worden opgedeeld.

Of deze pauze doorbetaald is kun je zien in GO, dit hangt namelijk van veel verschillende factoren af. Het systeem (GO) rekent zelf uit of de pauze doorbetaald is of niet.

Overige Regels ’s Nachts werken bij Albert Heijn

  • Je dienst mag niet langer duren dan 10 uur.
  • Je werkweken mogen over een periode van afgelopen 16 weken niet langer duren dan 40 uur per week.

Dit waren alle Regels ’s Nachts werken bij Albert Heijn.