Ah Feestdagen Dubbel Betaald

Bij Albert Heijn zijn er feestdagen waar je dubbel betaald krijgt. Niet alle feestdagen zijn dubbel betaald. Hieronder vind je een overzicht met alle feestdagen die dubbel betaald zijn.

Een aantal daarvan hebben de status dat ze niet dubbel betaald zijn. We hebben ze (met opmerking) in het overzicht gezet om dit even duidelijk uit te leggen.

Overzicht Ah Dubbel betaalde feestdagen

09-04-2023 1e paasdag Dubbel betaald
10-04-2023 2e paasdag Dubbel betaald
27-04-2023 Koningsdag Dubbel betaald
05-05-2023 Bevrijdingsdag NIET Dubbel betaald (2025 pas)
18-05-2023 Hemelvaart Dubbel betaald
25-12-2023 1e kerstdag Dubbel betaald
26-12-2023 2e kerstdag Dubbel betaald

Feestdagen Albert Heijn 2023

Verwerking van de uren

De uren worden dubbel uitbetaald, dit wordt geboekt op toeslag uren. Dit is hetzelfde als je zou werken op de zondag. Op je loonstrook is dit ook terug te vinden onder het kopje “Toeslag uren”.

Krijg ik ook betaald als ik niet werk?

Heb je in de afgelopen 12 weken voor de feestdag op die dag gewerkt? Stel het is vrijdag nieuw jaar. Heb je afgelopen 12 weken minimaal 4 keer gewerkt op de vrijdag? Dan krijg je het gemiddelde van die uren (van de afgelopen 12 weken) uitbetaald als BCD-uren.

Wanneer krijg je 300% uitbetaald?

De 300% regeling gaat eigenlijk een beetje hetzelfde als hoe we hierboven hebben uitgelegd. De voorwaarde hiervoor is als volgt: Je moet minimaal 4 keer op dezelfde dag gewerkt hebben de afgelopen 12 weken.

Dus stel je voor in dit voorbeeld is het nieuwe jaar op een maandag, je hebt 4 x gewerkt op een maandag de afgelopen 12 weken. Dan krijg je het gemiddelde van die uren als BCD uren uitbetaald. Deze uren krijg je ook als je niet werkt. Je kunt het dus zien als 300%.

Ah Feestdagen Dubbel Betaald

Je ziet hierboven dat er veel mogelijk is met betrekking tot dubbel betaald krijgen. Bekijk op onze uitbetaal pagina wanneer je salaris met deze toeslagen worden uitbetaald! Je krijgt dit altijd een maand later mee uitbetaald, samen met de andere uren die je de afgelopen maand hebt gewerkt.

Ah Feestdagen Dubbel Betaald

Bevrijdingsdag dubbel betaald Albert Heijn

Bevrijdingsdag is niet altijd dubbel betaald. De overheid heeft ooit bepaald dat de CAO’s dit zelf mogen bepalen. In bijna iedere CAO staat vermeld dat één keer in de 5 jaar Bevrijdingsdag een feestdag is. Dan heb je vrij of krijg je dubbel betaald.

Daarom krijg je ook dit jaar weer niet dubbel betaald. De eerstkomende keer dat je weer dubbel betaald gaat krijgen is in 2025. Het kan wel zijn dat winkels bepalen dat je vrij bent op deze dag (uiteraard in overleg), maar dan krijg je niet doorbetaald.

Overige feestdagen Ah Feestdagen Dubbel Betaald

Het kan zijn dat er een aantal feestdagen hierboven niet in de tabel staan. Dit zijn dan geen officiële feestdagen en daarom niet dubbel betaald.

Werkgevers houden wel rekening met feestdagen, zo houden ze vaak rekening met werknemers die bijvoorbeeld het Suikerfeest vieren en daarom niet kunnen werken op hun vaste werkdagen.

Tijdens je verlof krijg je dan echter niet doorbetaald, maar het is natuurlijk al lang fijn als je deze dag vrij hebt!