Ah Feestdagen Dubbel Betaald

Bij Albert Heijn zijn er feestdagen waar je dubbel betaald krijgt. Niet alle feestdagen zijn dubbel betaald. Hieronder vind je een overzicht met alle feestdagen die dubbel betaald zijn.

Een aantal daarvan hebben de status dat ze niet dubbel betaald zijn. We hebben ze (met opmerking) in het overzicht gezet om dit even duidelijk uit te leggen.

Overzicht Ah Dubbel betaalde feestdagen

31-03-2024 1e paasdag Dubbel betaald
01-04-2024 2e paasdag Dubbel betaald
27-04-2024 Koningsdag Dubbel betaald
05-05-2024 Bevrijdingsdag NIET Dubbel betaald (2025 pas)
09-05-2024 Hemelvaart Dubbel betaald
25-12-2023 1e kerstdag Dubbel betaald
26-12-2023 2e kerstdag Dubbel betaald

Feestdagen Albert Heijn 2023 & 2024

Verwerking van de uren

Wanneer je extra uren maakt, worden deze dubbel uitbetaald, en deze uitbetaling wordt vastgelegd als toeslaguren. Het principe hierachter is vergelijkbaar met het werken op een zondag, waarvoor ook vaak toeslagen gelden. Op jouw loonstrook zal je deze toeslaguren terugvinden als een aparte vermelding onder het kopje “Toeslaguren”.

Dit is een belangrijke notatie die aangeeft dat de betreffende uren tegen een verhoogd tarief zijn vergoed, wat een positieve invloed heeft op het totaalbedrag dat je ontvangt. Het is altijd verstandig om je loonstrook zorgvuldig te bekijken, zodat je volledig op de hoogte bent van alle elementen die jouw inkomsten beïnvloeden.

Krijg ik ook betaald als ik niet werk?

Heb je in de afgelopen 12 weken voor de feestdag op die dag gewerkt? Stel het is vrijdag nieuw jaar. Heb je afgelopen 12 weken minimaal 4 keer gewerkt op de vrijdag? Dan krijg je het gemiddelde van die uren (van de afgelopen 12 weken) uitbetaald als BCD-uren.

Wanneer krijg je 300% uitbetaald?

De 300% regeling gaat eigenlijk een beetje hetzelfde als hoe we hierboven hebben uitgelegd. De voorwaarde hiervoor is als volgt: Je moet minimaal 4 keer op dezelfde dag gewerkt hebben de afgelopen 12 weken.

Dus stel je voor in dit voorbeeld is het nieuwe jaar op een maandag, je hebt 4 x gewerkt op een maandag de afgelopen 12 weken. Dan krijg je het gemiddelde van die uren als BCD uren uitbetaald. Deze uren krijg je ook als je niet werkt. Je kunt het dus zien als 300%.

Ah Feestdagen Dubbel Betaald

Je ziet hierboven dat er veel mogelijk is met betrekking tot dubbel betaald krijgen. Bekijk op onze uitbetaal pagina wanneer je salaris met deze toeslagen worden uitbetaald! Je krijgt dit altijd een maand later mee uitbetaald, samen met de andere uren die je de afgelopen maand hebt gewerkt.

Ah Feestdagen Dubbel Betaald

Bevrijdingsdag dubbel betaald Albert Heijn

Bevrijdingsdag is niet altijd dubbel betaald. De overheid heeft ooit bepaald dat de CAO’s dit zelf mogen bepalen. In bijna iedere CAO staat vermeld dat één keer in de 5 jaar Bevrijdingsdag een feestdag is. Dan heb je vrij of krijg je dubbel betaald.

Daarom krijg je ook dit jaar weer niet dubbel betaald. De eerstkomende keer dat je weer dubbel betaald gaat krijgen is in 2025. Het kan wel zijn dat winkels bepalen dat je vrij bent op deze dag (uiteraard in overleg), maar dan krijg je niet doorbetaald.

Overige feestdagen Ah Feestdagen Dubbel Betaald

Het kan zijn dat er een aantal feestdagen hierboven niet in de tabel staan. Dit zijn dan geen officiële feestdagen en daarom niet dubbel betaald.

Werkgevers houden wel rekening met feestdagen, zo houden ze vaak rekening met werknemers die bijvoorbeeld het Suikerfeest vieren en daarom niet kunnen werken op hun vaste werkdagen.

Tijdens je verlof krijg je dan echter niet doorbetaald, maar het is natuurlijk al lang fijn als je deze dag vrij hebt!

Bij Albert Heijn werken tijdens feestdagen biedt een boeiende en dynamische ervaring waarin medewerkers een cruciale rol spelen in het vervullen van de behoeften van klanten tijdens speciale vieringen. Terwijl de rest van het land zich verzamelt voor festiviteiten, zetten toegewijde AH-medewerkers zich in om ervoor te zorgen dat de schappen goed gevuld zijn, de winkelomgeving gastvrij is en klanten met vriendelijkheid worden geholpen.

Hoewel het werken op feestdagen ongetwijfeld uitdagend kan zijn, overheerst er binnen het team een gevoel van saamhorigheid en voldoening. Het bijdragen aan een naadloze winkelervaring voor iedereen die de winkel bezoekt, wordt gezien als een waardevolle inspanning. Het is een kans voor medewerkers om een directe impact te hebben op de klanttevredenheid tijdens speciale gelegenheden.

In deze dynamische omgeving komt het team samen om de feestelijke sfeer te versterken en een positieve ervaring te creëren voor zowel klanten als collega’s. Hoewel het tempo hoog kan liggen en er extra inzet wordt gevraagd, wordt de inzet van medewerkers gewaardeerd en erkend als een waardevolle bijdrage aan het succes van de winkel tijdens deze bijzondere dagen. Kortom, werken bij Albert Heijn tijdens feestdagen gaat verder dan alleen taken uitvoeren; het is een kans om deel uit te maken van een team dat een verschil maakt in de feestvreugde van de klanten.