Krijg je op zondag dubbel betaald?

Bij Albert Heijn kun je rekenen op zondagtoeslag, wat betekent dat je extra wordt beloond voor je werk op zondag. Anders dan op feestdagen, biedt Albert Heijn geen extra vergoedingen op reguliere dagen. Er is echter een uitzondering op deze regel, namelijk de nachttoeslag. Hoewel nachtwerk niet bij alle winkels voorkomt, ontvang je als je ’s nachts werkt een extra toeslag. Dit kan relevant zijn voor functies waarin bijvoorbeeld de voorraad ’s nachts wordt aangevuld.

Als je nieuwsgierig bent naar de details van de nachttoeslag en wilt weten wat je kunt verwachten als je tussen 22:00 uur en 06:00 uur werkt, kun je het volgende gedeelte ‘nachttoeslag’ raadplegen. Daarin verstrekken we meer gedetailleerde informatie over deze specifieke toeslag en hoe deze wordt toegepast op je verdiensten.

Krijg je op zondag dubbel betaald

Krijg je dubbel betaald op zondag Albert Heijn?

Je krijgt op de zondagen dubbel betaald! Steeds meer winkels zijn ook op de zondag open! Heerlijk dus om op deze dag te werken aangezien je extra geld krijgt. Vandaar dat veel medewerkers willen werken op zondag. Maar naast deze extra toeslagen zijn er ook nog meer toeslagen die je kunt krijgen, we zetten al deze toeslagen hieronder even voor je op een rijtje.

Hoeveel is de Nachttoeslag bij Albert Heijn?

Als je in de nacht werkt krijg je een extra toeslag, de nacht wordt bij Albert Heijn gezien tussen 22:00 uur en 06:00 uur. Mocht je tussen deze uren werken, krijg je 50% extra.

Mocht je op de zondagen in de nacht werken gaat alles x2, dus verdien je ook 100% extra nachttoeslag.

Misschien heb je ooit gehoord dat er ook een toeslag is tussen 20:00 uur en 22:00 uur, echter is dit niet meer het geval. Deze toeslag is er af gegaan sinds 1 juli 2016. Voor die tijd kreeg je tussen deze uren ook een extra toeslag.

Meer informatie over de nachttoeslag is te vinden op onze Albert Heijn Nachttoeslag pagina. Ook hebben we een pagina gemaakt met de regels voor nachtwerk, het is ook handig deze door te nemen.

Nachttoeslag Albert Heijn medewerker

Dubbel betaald op andere dagen

Er zijn meer dagen waarop je dubbel betaald krijgt, dit zijn de officiële feestdagen. Hier is wel een uitzondering op, namelijk Bevrijdingsdag, deze dag is namelijk maar één keer per vijf jaar een feestdag, de eerstvolgende keer is dat pas in 2025. Meer hierover vind je op onze Feestdagen pagina.

De dagen dat je dubbel betaald krijgt zijn:

  • 1e en 2e paasdag
  • Koningsdag
  • Hemelvaart
  • 1e en 2e kerstdag

Dubbel betaald op feestdagen als ik niet werk?

Als je niet werkt kan het zomaar zijn dat je ook betaald krijgt voor die werkdag. Hiervoor kijken ze naar de afgelopen 12 weken op die specifieke dag. Laat voor dit voorbeeld het even zo zijn dat koningsdag op vrijdag valt. Heb je in de afgelopen 12 weken minimaal 4 dagen gewerkt op een vrijdag? Dan krijg je het gemiddelde van die uren uitbetaald als BCD-uren.

medewerker die in de nacht werkt in een supermarkt

Wanneer krijg je 300% op feestdagen?

Dat kan wanneer je op een feestdag werkt, en je de afgelopen 12 weken minimaal 4 keer hebt gewerkt op die zelfde dag. Dus bijvoorbeeld is koningsdag op een vrijdag, en je hebt afgelopen 12 weken minimaal 4 keer gewerkt dan krijg je het gemiddelde van die 4 diensten uitbetaald als BCD-uren. Dit staat dus los van de 200 % die je deze keer krijgt.

In theorie kom je dan uit op 300% (mits je de afgelopen 4 x ongeveer het gelijk aantal uren hebt gewerkt).

Krijg je op zondag dubbel betaald?

Krijg je op zondag dubbel betaald? Het antwoord is ja. Naast deze toeslag van 100% op de zondagen is het ook mogelijk dat je nog andere toeslagen krijgt. Het is niet zo dat andere toeslagen niet meer geldig zijn omdat je al 200% krijgt. Is er een feestdag op zondag? Dan kan het zomaar zijn dat je naar de 300% kunt gaan! Mooi meegenomen dus om op andere tijden te werken dan dat de winkel open is.