Sam.ah.nl

Inloggen op Sam Ah

Het interne systeem van Albert Heijn is Sam of wel Sam.ah.nl genoemd. Dit is het platform waarop medewerkers kunnen inloggen. Op dit ‘intranet’ heb je verschillende opties die we hier onder ook nog eens voor je gaan uitleggen. Mocht je snel willen inloggen gebruik dan onderstaande knop om naar sam. ah. nl te gaan en in te loggen op het systeem.

Wat kun je op Sam van Ah doen?

Albert Heijn verwerkt alle zaken over het personeel in het ‘intranet’ systeem. Zo is het mogelijk om je loonstrook te bekijken, je rooster in te zien, vakantie aan te vragen en nog veel meer opties.

Het HR-gedeelte

Ook het HR-gedeelte (personeelszaken) zit sinds 2020 in een nieuwe vorm in het systeem van Albert Heijn. Het heet MyHr en is te vinden als ‘app’ in het overzicht van apps. In deze app is het mogelijk om je loonstrook te bekijken, opleidingen af te ronden en alle zaken rond personeelszaken te regelen.

Wil je meer weten over wat je precies per app kunt op Sam? Daar hebben we al een uitgebreid artikel over gemaakt. Neem deze gerust eens door!

Alle info te vinden

In het systeem (Sam.ah.nl) is ook alle info te vinden met betrekking tot de werkzaamheden. Heb je een vraag hoe een bepaalde procedure werkt is er een grote kans dat je dit kunt vinden.

Wil je bijvoorbeeld een handterminal resetten, maar weet je niet hoe dit werkt. Dan hoef je hier niet specifiek NCR voor te bellen maar is het ook mogelijk deze informatie uit het systeem van sam te halen. Dit scheelt een hoop vragen in het systeem!

Het zoeken naar dit soort vragen doe je in het zoekveld, vervolgens komen alle antwoorden op je vraag naar voor, mocht je je antwoord niet kunnen vinden probeer het dan met een andere zoekterm te zoeken.

Ook staan er veel handleidingen online onder het kopje met handleidingen. Deze is boven in het menu te vinden. Mocht je dit niet kunnen vinden is het natuurlijk ook altijd een goed idee om het even aan je leidinggevende te vragen. Vraag dan wel waar je het online kunt vinden zodat je het de volgende keer je vraag uit het systeem kunt halen en het niet weer aan een leidinggevende hoeft te vragen.

Nieuwsberichten

Er komen ook veel nieuwsberichten op Sam, het is belangrijk om geregeld te kijken of er weer nieuwe nieuwsberichten zijn. Doe dit bijvoorbeeld voordat je dienst start, zo ben je op de hoogte wat er allemaal in het bedrijf speelt, wordt een bepaalde actie verlengt? Dit is allemaal in nieuwsberichten te vinden. Door deze voor je dienst door te nemen ben je er zeker van dat je de juiste informatie aan de klanten kunt geven. Een goede tip dus om deze door te nemen

AGF berichten

Het systeem geeft elke dag (rond 10:00 uur) ook een AGF bericht uit, hier staat alle informatie in over de afdeling AGF. Welke producten zijn er lang niet leverbaar? Wanneer gaan we over naar zomer, herfst, winter of lente producten? Alles hierover is te vinden in het nieuwsbericht van AGF.

Sam.ah.nl